Mountainbike

Mountainbike

Mountainbike i Lemming IF er for voksne, der gerne vil motionere i det fri.

Vi holder til i skovene omkring Silkeborg og er klubben for "voksne mænd, drengerøve og piger med gode ben" der gerne vil køre i skoven, ha' pulsen op og have det sjovt, mens formen holdes oppe og vægten nede.
I daglig tale kaldes vi KNAS - det står for 'Kom Nu Af Sted'.
Vores alder spænder fra sidst i 20'erne til 70'erne og gennemsnitsalderen er 51.  Hvis alle dukker op til træning, så kan vi mønstre 75 cyklende.
Vi er forskellige i højde og drøjde, så du passer helt sikkert ind hos os.
 
Vi kører hver lørdag kl. 10.00 fra Trailcentret, Vejlsøvej 9, 8600 Silkeborg og er på farten i godt 2 timer.

Alt efter, hvem der møder op, forsøger vi at dele i mindre grupper efter niveau, dagsform og forventninger til terræn, bakker og tempo. 
 
Onsdage året rundt er der også mulighed for at komme på tur. Mødested varierer.

Det forventes, at du er indstillet på at sveden gerne må dryppe undervejs, og at du kommer ofte. Er du ny på cykel som din motionsform, må du forvente, at de første par gange tydeligt vil kunne mærkes i benene, men hvis du kommer hver uge, vil du hurtigt opleve, at formen bliver bedre. Rette teknik hjælper vi dig med.

Du er altid velkommen til at komme og prøve en tur med os.

På facebook har vi en lukket gruppe, som du får adgang til som medlem: MTB - "kom nu af sted", Lemming IF

Lemming IF MTB er startet i 2014 og udsprunget af facebookgruppen, der indtil da bestod af en lille flok venner, der bare havde sat sig som mål at komme ud i skoven på cyklen.

Det koster kr. 300,- om året at være med.  Kontingent opkræves løbende.

Vi er mange, der bidrager til at der sker en masse, men vi har også en flok trænere og en stab, der holder gang i aktiviteter året rundt.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller Kom Nu Af Sted:) Du finder os under menupunktet KNAS-staben.

Holdbeskrivelser

Vi tilstæber mulighed for at køre MTB på flere niveauer og forventer at alle efter nogle måneder i klubben begynder at tage ansvar for ruter og vil agere 'stifinder' nu og da.
 
Ny på MTB? 
Skal du i gang på MTB, så er det et must, at du kommer på cyklen mindst en gang ugentligt. Du skal være indstillet på at give den en skalle, da det vil tage tid at opbygge teknik og form, så du får det sjovt på et af vores hold. Kom og snak og kør med os, så hjælper vi dig på sporet.

 
Niveau III (Ud på tur)

Dette hold er for dig, der vægter samvær, stop for at nyde en god udsigt samt et tempo, hvor du kan snakke undervejs. Du kører ugentligt eller der omkring. Der køres primært stier og grusveje samt spor med sværhedsgraden blå.

Alle venter på hinanden, og du vil helt sikkert opleve noget sjovt, så kom og hæng i, så godt du kan

Niveau III (Natur og nye horisonter) 

Dette hold er for dig, der vægter samvær, god fart på cyklen, nyde en god udsigt. Du kører flere gange ugentligt eller er på anden måde i rimelig god form. Der køres primært stier og grusveje samt spor med sværhedsgraden blå og rød. Alle venter på hinanden, men vi har ambitioner om at blive lidt bedre hver gang og jævnligt lære noget nyt teknik, der gør det sjovere og tryggere at køre MTB (Vi har uddannede instruktører). Du vil helt sikkert opleve noget sjovt og se nogle nye steder du aldrig har set før. Vi gør meget ud af at køre nye steder og ruter hver gang. Alt det gode fra MTB!

Niveau II (hold-af-holdet)
Er holdet for dig, der cykler en til to gange ugentligt. Du har styr på din cykel og har allerede kørt MTB i et stykke tid. Du vil gerne køre spor og tekniske passager. Måske har du kørt på hold III og er klar til mere? Her vælges primært stier og spor med gradueringen blå og rød, og grusveje er med til at binde turen sammen.
Der holdes pauser undervejs og  køres i et moderat tempo. Alle venter på hinanden både når det går op og ned, så du er sikker på selskab på hele turen. Også her kan du forvente, at det bliver sjovt undervejs.
 
Niveau I
Dette er holdet for dig, der i flere år har kørt MTB en eller flere gange om ugen. Du er i god form, og det gør ikke noget, at turen er krævende både fysisk og teknisk.  Du har måske kørt med på hold II i en periode og føler dig klar til mere? Der køres stier og spor med gradueringen blå, rød og sort.
Tempoet ligger, så det lige netop er muligt,  at alle kommer samlet hjem. På dette hold, er der dog også altid plads til spas.
 

EMTB

Er for dig der har godt styr på teknikken og bare gerne vil køre en masse ned af bakke. Der er fart over feltet på blå, rød og sort både op og ned, men også tid til at øve de sværere sektioner med råd og vejledning fra hinanden. Der er altid plads til sjov og ballade også på dette hold.

Er du i tvivl om, hvilket niveau, der vil passe til dig, så  anbefaler vi, at du starter på niveau III og prøver det først. 

Se her, om du er mest til grøn, blå, rød eller sort

Mød op og prøv dig frem, så finder vi det rette for dig.
KOM NU AF STED

Aktiviteter
2023
30
Sep
Mountainbike (Mountainbike)
10:00 - 12:15 lørdag 30. sep
Vejlsøvej 9, 8600 Silkeborg
2023
4
Okt
Mountainbike (Mountainbike)
17:30 - 19:30 onsdag 4. okt
Se facebook
2023
7
Okt
Mountainbike (Mountainbike)
10:00 - 12:15 lørdag 7. okt
Vejlsøvej 9, 8600 Silkeborg
2023
11
Okt
Mountainbike (Mountainbike)
17:30 - 19:30 onsdag 11. okt
Se facebook
2023
14
Okt
Mountainbike (Mountainbike)
10:00 - 12:15 lørdag 14. okt
Vejlsøvej 9, 8600 Silkeborg